Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 14:51 - Миниатюрни скулптори от молив - нов живот на стария молив
Автор: excuzeme Категория: Хоби   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
1



За да направиш скулптора, не е нужно да работиш върху блок мрамор, както Микеланджело. Бразилецът Далтън Гети използва за суровина на своите произведения малки моливи и графит. Чувствителната материя той обработва с помощта на игла и бръснарско ножче, а в ръцете му се раждат истински произведения на изкуството. Първоначално Гети трупа опит като дърводелец и едва по-късно открива таланта си да създава миниатюрите от моливи.

Гети казва за себе си, че има набито за детайлите око и безупречно зрение, затова дори не използва лупа в работата си. За да превърне всяко парче молив в уникално произведение, са нужни от два до три месеца. По думите му – най-много време отнема да създаде Елвис Пресли от молив – две години и половина. Естествено работата с високочувствителния материал предполага доста счупвания по време на оформянето му в мини скулптора, но Далтън не изхвърля остатъците, а ги съхранява в килера си, като по този начин изразява и дълбоката си привързаност към всичките си творения.

image

Тази азбука, Далтън Гети създава от моливи, които е събирал в училищни кофи за боклук.

Всички моливи, които използва за своите творения, първоначално са ползвани за писане или рисуване. На това изкуство може да се погледне и от друга гледна точка – художествено рециклиране. Или пък възраждане на молива в ерата на Интернет.

Миниатюрите  винаги предизвикват изненада не само с изработката си, но най-вече с идеите, които му хрумват да пресъздаде от молив. Интересно е да се отбележи, че нито една от скулпторите не е продадена или обявена за продажба.

В галерията може да видите някои от произведенията на Далтън Гети.


 Галерия със снимки на изумителните миниатюри може да видите тук:
Миниатюрни скулптори от молив


Тагове:   хоби,   изкуство,   снимки,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: excuzeme
Категория: Забавление
Прочетен: 76936
Постинги: 39
Коментари: 10
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930